Kaffegrossisten – för dig som älskar kaffe

Kaffegrossisten är som ett nordiskt Mecka för espressoälskare, det är en kaffeshop där man kan hitta i stort sett allt som har med kaffe att göra, särskilt espresso kaffe. Företaget grundades här i norr år 2004 och kan bistå både privatpersoner som störres företag med alla man kan tänkas behöva för tillredning av riktigt god espresso.

När det gäller kaffebryggare så är kaffegrossisten återförsäljare av sex av de största märkena vi har i Sverige: Melitta, Queen, Cuisinart, Bodum, Electrolux, samt Moccamaster. Vidare säljer de ett 100-tal kaffemaskiner för espressotillredning. Kaffegrossisten samarbetar med mängder av företag och står alltid redo att hjälpa sina kunder med allt från mindre till större frågor och beslut.

När det gäller glas och koppar så har kaffegrossisten ett fint och uppdaterat sortiment. Vill man ha riktiga koppar, muggar och glas som är avsedda för var och en av de många, uppskattade espressobaserade drinkarna som finns, så är kaffegrossisten rätt ställe att söka på. Bland annat är de återförsäljare av Bodums produkter, som både är estetiskt tilltalande och populära bland de riktiga espressonördarna.

Om man är riktigt allvarlig med sitt intresse för espressokaffe så finns det massor av prylar att frossa i hos kaffegrossisten, man säljer allt från böcker till kaffekvarnar, koppar, kannor, mjölkskummare, termometer och rengöringsprylar – för att bara nämna några saker.

Just kaffekvarnen är en underskattad kaffeaccessoar. Är man seriös kaffefantast så köper man givetvis sitt kaffe i hela bönor för att mala det själv hemma – det är det enda sättet att garantera att kaffet är färskmalet inför varje bryggning. Låter man kaffet malas i butik så är det visserligen färskt just då, men redan efter en vecka har luften tagit bort många av kaffets egenskaper. Det finns många olika typer och kvalitéer på kaffekvarnar och hos Kaffegrossisten får man den hjälp och information man behöver. Vissa kaffemaskiner har inbyggd kaffekvarn och då fyller man bara maskinen med färska bönor.

Mokabryggare och presso-/bistrobryggare är enklare varianter av espressomaskin respektive kaffebryggare. Även dessa säljs hos kaffegrossisten och är trevliga komplement i köket. Särskilt om man vill tillreda mindra mängd kaffe, kanske ara till sig själv, så är dessa tillredare suveräna. Mokabryggaren gör kaffe med hjälp av tryck, precis som en espressomaskin, dock kommer trycket aldrig upp i de 9 bar som man rekommenderar för riktigt espresso kaffe. Många tycker ändå att mokabryggarna är trevliga och gör gott kaffe.

Pressobryggaren är en enkel pryl. Det är en liten kanna med lock varpå ett filter sitter. Man fyller kannan med kaffe och lagom tempererat vatten (ca 95 grader) och låter det dra i några minuter. Sedan sätter man på locket och pressar ner det inbyggda filtret så att kaffesumpen separeras från drycken. Häll up och avnjut! Det är både snabbt och smidigt, plus att kaffet ofta blir riktigt gott. Det finns kaffekännare som rekommenderar pressobryggaren framför elektriska kaffebryggare just för smakens skull!

När det gäller själva kaffet så samarbetar Kaffegrossisten med de väletablerade märkena Mokaflor och Chiaroscuro. Båda dessa företag står för exklusivt kaffe av högkvalitativa arabica- och robustabönor. Chiaroscuro, som säljer bra hos Kaffegrossisten, har riktigt eftertraktade och exklusiva sorter i sitt sortiment, bland annat Hawaii Kona och Jamaica Blue Mountains – världens dyraste kaffe.