Kahls kaffe – kafferosteri sedan 1911

Kahls kaffe erbjuder sina kunder ett kaffe som står över de vanliga kaffesorterna man hittar i dagligvaruhandeln. Kahls kafferosteri har funnits sedan 1911. Det grundades av Carl Birger Nilsson i Göteborg och drivs idag av tredje generationen Nilssons.

Kahls har idag ett brett sortiment på kaffe och har alltid legat i framkant vad gäller framställning av nyskapande kaffe. Kahls var t ex det första kaffeföretaget i Sverige som lät blanda robustabönor i sin espressoblend, och detta redan på 50-talet. Det var immigrerade italienare som hjälpte Kahls att få rätt balans på sitt kaffe.

På Kahls har man insett att gott kaffe är en relativ upplevelse. Vad som utgör en ljuvlig kopp kaffe för en person kanske bara är medelmåttig för en annan. Det är därför av yttersta vikt att man lär sig att tillreda kaffe på bästa sätt, så har man sedan de medel som behövs för att experimentera fram sitt eget favoritkaffe.

Det finns nästan oändliga variabler gällande kaffe. Om man tar det i tur och ordning så börjar det med kaffebönorna. Det är inte särskilt vanligt att en kaffesort endast består av en sorts kaffeböna, oftast köper man blandningar som är noggrant avvägda. Köper man sitt kaffe i en specialiserad kaffe shop så kan man förstås hitta kaffe med ett ursprung, särskilt de lite dyrare sorterna som t ex Jamaica Blue Mountain säljs som enskilt kaffe. Bland Kahls kaffe går dessa kaffesorter under benämningen Single Origin vilket på direktöversatt svenska betyder Ett Ursprung.

Espresso kaffe har blivit väldigt poppis här i Sverige på senare år och Kahls har hela 11 sorter som passar utmärkt till espresso och espressobaserade mjölkdrinkar som cappuccino, macchiato och caffe latte.

För att hålla jämn takt med vår jord och folkets efterfrågan så jobbar Kahls tillsammans med två organisationer om jobbar för en hållbar och rättvis framtid. Både kravmärkt och rättvisemärkt kaffe finns i Kahls sortiment. Hela nio av Kahls kaffe sorter har en eller båda av dessa märkningar som garanterar god arbetsmiljö och rättvisa arbetsförhållanden på kaffeodlingarna.

En rolig utstickare bland Kahls kaffe är deras smaksatta kaffesorter. De är riktigt goda och det finns en hel del smaker att välja bland. Vad sägs om kaffe med smak av choklad, vanilj, smörkola, apelsin, hasselnöt, smörkola, amaretto eller Irish Cream?

Finkaffe som Kahls ska helst köpas som hela bönor då kaffe snabbt förlorar smak efter att det har malts. Man bör investera i en bra kaffekvarn om man är en seriös kaffedrickare, och mala sitt kaffe själv inför varje ny bryggning.

Kahls säljer inte bara kaffe utan även te, choklad och maskiner. På Kahls hemsida kan man läsa mycket om företaget och dess produkter. Man kan också finna återförsäljare eller beställa direkt på nätet. Kahls the och kaffehandel öppnade sin första butik år 2003 och är idag med sina 30 butiker utspridda över landet Sveriges största butikskoncept inom kaffe te och choklad. Kahls kaffe har rönt stora framgångar och uppskattas av allt från finsmakare till amatörer.