Köpvillkor för kaffearomer

Priser
Samtliga priser är angivna inklusive moms.

Betalning
Du kan betala med kort, med Paypal, mot faktura, med förskott eller mot postförskott.

Villkor för kortbetalning
Kortbetalningar hanteras av vår samarbetspartner Pay&Read och är helt säkra, se avsnittet Säkerhet nedan. Betalningen sker online i realtid.

Villkor för fakturabetalning för privatpersoner
För att du ska få kredit krävs att du uppger ditt personnummer. Nya kunder får då en kredit på 1000:-. Betala inom 10 dagar från fakturadatum. Fakturan med inbetalningskort medföljer försändelsen. Betalningspåminnelser debiteras påminnelseavgift enligt lag med 50:-. Dessutom debiteras referensränta + 8%.

Betalning mot postförskott
Inom Sverige kan leverans ske mot postförskott. Postförskottsavgift om 50:- tillkommer.

Säkerhet
Kortbetalningar hanteras av vår betalningspartner Pay&Read. Överföringar sker med banksäkerhet (HTTPS). Ditt kortnummer och dina personliga uppgifter är skyddade av Pay&Read och lämnas inte ut till tredje part. Kortnummer lagras aldrig hos oss och vi får heller inte veta Ditt kortnummer.
För ytterligare information om Pay&Read så klicka här

Kreditupplysning
Aromhuset förbehåller sig rätten att ta kreditupplysning vid samtliga beställningar.

Leveranser
Alla order levereras fraktfritt inom Sverige. Endast en expeditionsavgift om 49:- tillkommer. Vid leveranser upp till 2 kg levereras godset som skrymmande brev. Order över 2 kg levereras med postpaket (hämtas ut på Postens utlämningsställe).

Leveranstid
Beställningar gjorda före 10:00 Skickas samma dag! Order skickas normalt inom 24 timmar. Leverans med postpaket (order över 2 kg eller skrymmande paket) tar normalt 2-3 dagar.

Garanti
Aromhuset garanterar att kaffearomerna är av högsta kvalitet. Är Du inte nöjd så bytar vi dom utan kostnad och utan frågor.

Om du vill reklamera en vara som var trasig vid leveranstillfället måste du göra det inom en vecka efter att du har upptäckt felet.

Returrätt
Aromhuset erbjuder sina kunder att ångra sitt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från det att man tagit emot varorna. Varan du sänder i retur ska vara felfri, komplett samt i obruten förpackning.

Returer skickas till Aromhuset Gert Strand AB, Box 50221, 202 12 Malmö.

Reklamationer
Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara är vi angelägna om att du returnerar den och bifogar namn och adress. Ersättningsleveransen sker naturligtvis helt utan kostnad för dig.

Falska beställningar
Vi samarbetar med polisen och samtliga falska beställningar eller bedrägeriförsök polisanmäls. Aromhuset lämnar all information till polisen för att vara behjälplig vid utredningen. Alla beställningar loggas med IP-nr. Loggen raderas automatiskt när betalning skett.

Transportskador
Vi står för alla skador, som kan uppstå vid transport till kunder. Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall du omedelbart anmäla detta till posten.

Skicka kopia på Skadeanmälan till oss så skickar vi nya varor.

Ej utlösta varor
Om vi får tillbaka varor som inte lösts ut från posten, förbehåller vi oss rätten att debitera samtliga kostnader som uppstår i samband med denna retur. Alla kostnader för administration, frakt, returfrakt med mera samt kravkostnader.
Betalning skall ske inom 10 dagar från fakturadatum.

Lagval
Tvist enligt dessa villkor skall avgöras enligt svensk lag.
Aromhuset AB följer Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

Personuppgiftspolicy
Vi följer den svenska personuppgiftslagen. Den håller en hög nivå för att ge individen skydd om hur personuppgifter lagras.

Enligt denna lag måste vi be dig samtycka till att vi behandlar och sparar uppgifter om dig i vår databas. Genom köp hos Aromhuset bekräftar du detta samtycke. Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av när du genomför ett köp kommer att behandlas av Aromhuset i egenskap av personuppgiftsansvarig.

Informationen kommer att användas i syfte att vi vid köp skall kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig samt i kommunikationen mellan Aromhuset och kund.

Åldersgräns
Vi kan inte ta emot beställningar från personer under 18 år.